Uw vakantie begint pas écht bij Reisboekhandel Pied à Terre! Kaarten en reisgidsen voor alle soorten vakanties: wandelen, fietsen, pelgrimeren, wintersport, watersport, bergsport, stedentrip en voor alle andere reizen! U kunt lekker rustig rondkijken in deze grote 'reistempel' met ruim 45.000 artikelen, en er is genoeg enthousiast en deskundig personeel om te helpen als u iets speciaals zoekt. Ook in de webwinkel www.piedaterre.nl kunt u ook zoeken in het aanbod en bestellingen plaatsen, maar rondsnuffelen in de winkel is natuurlijk veel leuker! En geniet ondertussen van een kopje biologische koffie of thee in lunchroom Métropole achterin de winkel...
Regelmatig organiseert Reisboekhandel Pied à Terre interessante lezingen en boekpresentaties. Kijkt u voor een overzicht op de website www.piedaterre.nl en laat bij voorkeur per e-mail weten dat u bij een lezing of boekpresentatie aanwezig wilt zijn.

Lezing De ommuurde stad - 27 maart 2014 vanaf 17 uur - Reisboekhandel Pied a Terre

donderdag 20 maart 2014




Reisboekhandel Pied à Terre en Uitgeverij Bas Lubberhuizen
nodigen u van harte uit voor de lezing over

De ommuurde stad
Langs de 17de-eeuwse bolwerken en stadspoorten van Amsterdam




Je kunt het je nauwelijks voorstellen, maar tot begin negentiende eeuw werd Amsterdam omsloten door een vijf meter hoge stadsmuur. De bekende mimespeler en amateur-historicus Rob van Reijn raakte gefascineerd door de verdwenen vestingwal en spande zich ervoor in dat er plaquettes werden gelegd op de plekken van de voormalige bolwerken. Hij legde samen met historicus Maarten Hell de geschiedenis ervan vast in de vorm van een wandeling op de grens van de oude en de nieuwe stad. 
Stadsarcheoloog Jerzy Gawronski schreef de inleiding over wat de gevonden resten ons vertellen over de verdwenen stadsmuur.

In de media
'Een 'wandelgids' met het gezag van een standaardwerk.' - Raymond Baan, Jordaan&GoudenReael
'De bolwerken komen weer tot leven.' - Het Parool
'De ommuurde stad is een fraai boek [...]. Extra mooi is dat het boek in de hand genomen kan worden tijdens een stadswandeling die begint op het Barentzplein en eindigt bij het Funenpark.' - Enne Koops, Historiek


 Wie
Rob van Reijn en Jerzy Gawronski

Wanneer
Donderdag 27 maart 2014 vanaf 17 uur

Waar
Reisboekhandel Pied à Terre
Overtoom 135-137
1054 HG Amsterdam

Deze bijeenkomst bijwonen?
Stuurt u een e-mail naar info@piedaterre.nl

Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen maar wel het boek willen bemachtigen:
Reisboekhandel Pied à Terre